Fluke multimeters online kopen

Fluke is één van de bekendste en grootste leveranciers van meetapparatuur ter wereld. Met een Fluke multimeter kun je veel verschillende grootheden meten (denk hierbij aan stroom, spanning of weerstand). Wil je een Fluke multimeter kopen, dan ben je verzekerd van een hoge kwaliteit multimeter. Een Fluke multimeter wordt ook wel een Fluke universeelmeter genoemd. Naast Fluke multimeters verkopen wij ook verschillende accessoires van Fluke, zoals: krokodillenklemmen, meetpennen en meetsnoeren.

Zo gebruik je een Fluke Multimeter

Om een goede meting te kunnen verrichten heb je een rood en een zwart meetsnoer nodig. Met de (meestal centrale) draaiknop kun je een grootheid selecteren die je gaat meten. Bij veel grootheden zie je verschillende varianten hiervan om te meten, gelukkig is het makkelijk om te kiezen welke je gaat gebruiken. Je begint namelijk vrijwel altijd bij de grootst meetbare hoeveelheid van de grootheid die je wilt meten met de Fluke multimeter. Vervolgens kun je de knop stap voor stap lager zetten om een specifiekere meting uit te voeren. Je wilt nooit de Fluke multimeter op een hoeveelheid instellen die lager is dan de te meten hoeveelheid. Let dus altijd goed op of je nog de mogelijkheid hebt om de knop een stap lager te zetten, of niet. Wanneer je de weerstand meet, en deze blijkt laag te zijn, dan betekent dit dat de verbinding prima is. Is de weerstand hoog, dan is er iets niet juist met de verbinding. Je kunt met een Fluke Multimeter allerlei dingen meten, zoals of een batterij nog vol zit, een lampje nog werkt, de verbinding van een apparaat juist is en zelfs of een stopcontact nog juist functioneert.

Meetpennen en meetsnoeren

Naast ampèretangen en Fluke multimeters verkopen wij ook Fluke meetsnoeren. Meetsnoeren heb je nodig om een meting met de multimeter uit te voeren. Ook geven meetsnoeren je de mogelijkheid om andere typen sensoren aan te sluiten op de multimeter, zoals bijvoorbeeld een sensor om de temperatuur te meten. Meetsnoeren met bananenstekkers worden vaak gebruikt bij opstellingen in laboratoria en op scholen tijdens het vak natuurkunde. Stop de banaanstekker nooit in het stopcontact, dit kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Wij leveren ook Fluke meetpennen. De meeste meetpennen van Fluke zijn geschikt voor categorie 3 metingen. Het verschil tussen de meetpennen zit hem in de lengte van de kabels (bijvoorbeeld 1 meter of 1.5 meter) en de maximale spanning die de meetpennen aan kunnen. Ook bij een meetpen heb je, net zoals bij meetsnoeren, een zwart en een rode kabel. De andere uiteinden van de meetpennen kun je in de Fluke multimeter stoppen, in dezelfde ingangen als die van de normale meetsnoeren. Het is niet mogelijk de meetpennen op een normaal formaat krokodillenklem aan te sluiten, iets dat je met de banaanstekker van een meetsnoer wel kunt doen. Wel heeft Fluke hier een oplossing voor door speciale krokodillenklemmen te leveren voor meetpennen.

Meer producten voor multimeters

Naast de Fluke multimeters zijn er ook allerlei Fluke multimeter onderdelen die je kunnen helpen bij het meten van verschillende grootheden. Zo kun je met een Fluke ampèremeter wisselstroom meten zonder dat je de kabel waar stroom door loopt hoeft te onderbreken. De Fluke ampèremeter heeft een uiteinde dat je om de kabel heen doet zonder de kabel aan te raken. Dit is handig als je niet de mogelijkheid hebt om de wisselstroom af te sluiten. Oudere ampèremeters geven veel ruis tijdens metingen, maar de Fluke ampèremeter haalt bijna al het ruis uit de meting. De Fluke opbergkoffer is ideaal om een Fluke multimeter en verschillende accessoires in mee te nemen. De vulling van de koffer is van zacht schuim en de koffer heeft een sluiting van klik-sloten. Wij leveren ook verschillende soorten krokodillenklemmen van Fluke. Hierdoor kun je dingen meten zonder dat allebei je handen bezet zijn door de snoeren vast te houden. Er zijn krokodillenklemmen die ver open gaan en krokodillenklemmen welke maar een klein beetje open kunnen. Deze laatste worden voornamelijk gebruikt om kleine dan wel korte kabels te meten.

De multimeter in de praktijk

Om stroom (ampère) te meten stop je het rode meetsnoer in de 10 A ingang. Je kunt de stroom alleen meten als je de Fluke multimeter ergens in de stroomkring stopt. Dit betekent dat je de stroomtoevoer dus moet onderbreken om de multimeter in de stroomkring te plaatsen. Via de 10 A ingang kun je met een Fluke multimeter maximaal 10 ampere meten. Meet je een stroomkring met een hogere stroomsterkte, dan zal de multimeter niet meer werken. In de Fluke multimeter zit namelijk een zekering die bij een te hoge stroomsterkte smelt. Wil je hogere stroomsterktes meten dan kun je een ampèretang gebruiken. Een Fluke amperemeter kan tot wel enkele honderden ampères meten.

Weerstand meten

Bij een weerstandsmeting stuurt de Fluke multimeter stroom door één van de meetpennen en leest met de andere meetpen hoeveel stroom deze pen heeft bereikt. Op basis van deze gegevens wordt de weerstand berekend. Bij een weerstandsmeting is het heel belangrijk dat er geen stroom meer op het apparaat (of op de kabel) staat. Zorg dus altijd dat de stekker uit het stopcontact is, of de batterijen uit het apparaat zijn gehaald. Wanneer je de Fluke multimeter aansluit op een stroomkring waar nog spanning op staat dan zal de multimeter kortsluiten, waarbij de zekering van de Fluke multimeter zal doorbranden. Wil je de locatie van een defect opsporen, dan meet je telkens een kleine afstand van de stroomkring. Zo kom je vanzelf een stuk van de stroomkring tegen waar de weerstand anders is dan in de rest van de stroomkring. Dit is dan ook waar de oorzaak van het probleem vandaan komt.

Vragen en advies

Wij leveren alleen digitale Fluke multimeters, analoge Fluke multimeters zijn van een ander merk. De prijzen van een Fluke multimeter lopen uiteen, al naar gelang de specifieke uitvoering. Heb je vragen over een Fluke multimeter, heb je vragen over welke multimeter te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links