Meetpen - Fluke - TL175

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Fluke TL175 meetpennen

Wanneer je op zoek bent naar een upgrade voor de standaard meetpennen die bij je digitale multimeter zijn meegeleverd, kies dan de Fluke TL175 meetpennen. Dit product is in combinatie met alle meters en andere accessoires van het merk Fluke te gebruiken en stelt je in staat om met de grootste precisie metingen te verrichten. Innovatieve nieuwe technologieën maken het meten van gelijkstroom, gelijkspanning, wisselstroom, wisselspanning, diode, doorverbinding en weerstand met je multimeter makkelijker en veiliger. De pennen hebben een CAT III meetcategorie en kunnen probleemloos gebruikt worden met alle DMM’s die in dezelfde of een lagere veiligheidscategorie vallen.

Twistguard testkabels

De Fluke TL175 meetpennen hebben testuiteinden die in lengte verstelbaar zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gepatenteerde TwistGuard technologie. De punt die contact moet maken met een geleider tijdens het verrichten van een meting kan in lengte versteld worden van 19 tot 4 mm. Het verstellen doe je eenvoudigweg door aan de testkabel te draaien. Met deze actie zal het meetpunt uit- of inschuiven. Het is een handige eigenschap omdat je hierdoor met een grotere nauwkeurigheid contact kunt maken met hetgeen dat je door wilt meten. Een pen met een korte punt is bijvoorbeeld ideaal om specifieke onderdelen op een printplaat te raken. Een langer uiteinde maakt het doormeten van grotere objecten weer makkelijker. Tevens zal het inschuiven de testuiteinden van de meetpen beschermen tegen beschadigingen op de momenten dat deze niet gebruikt wordt. Dit product van Fluke valt in de meetcategorie CAT III. Het betekent dat je op CAT II en III apparatuur en installaties tot 1000 volt veilig metingen kunt doen. Voor CAT IV is de maximum spanning 600 volt. Wat betreft het meten van stroom is 10 ampère het maximum. Op enkele van de meest professionele multimeters na, kan je de meetpen met alle DMM’s in ons assortiment zonder limiteringen gebruiken.

Snoerslijtage indicator

De in- en uitschuivende TwistGuard testuiteinden is niet de enige gepatenteerde technologie die de Fluke TL175 meetpennen een upgrade voor elke DMM maakt. De WearGuard technologie is een nieuwe en innovatieve manier om beschadigingen op de snoeren te detecteren. De snoerslijtage indicator is eenvoudig. De testkabels zijn beide voorzien van twee lagen siliconen isolatiemateriaal in verschillende kleuren. Op het moment dat de kleur van de binnenste isolatielaag zichtbaar wordt op de buitenkant, dan is dit een indicatie dat het snoer geknikt, versleten of op een andere manier beschadigd is geraakt. Het snoer met een lengte van 1 meter, die van de multimeter aansluiting naar de meetpennen leidt, moet in dat geval vervangen worden om de veiligheid te waarborgen. Deze gebeurtenis zal overigens niet snel voorkomen, want de kabels zijn succesvol getest om ruim 30.000 buigingen te weerstaan.

Specificaties
Meer over Meetpen - Fluke - TL175 (Productcode: 4779906525.3903)
 Merk
Fluke
 Meting
AC, ACV, DC, DCV, Diode, Doorverbinding, OHM
 Meetcategorie
CAT III
 Type
TL175
 Lengte
1
 Verstelbare penlengte
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links