Meetpen - Fluke - TL224

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Fluke TL224 meetpennen

Een multimeter is een handig stuk gereedschap waarmee je verschillende zaken zoals stroom, weerstand, spanning en soms ook temperatuur kunt meten. Hiervoor maak je gebruik van meetpennen die aan snoeren vast zitten. Deze snoeren zijn aan het meetapparaat gekoppeld en bieden jou de mogelijkheid om nauwkeurig een meting te kunnen doen. Meetsnoeren en -pennen worden vaak meegeleverd bij een multimeter maar zijn ook te koop in sets. De Fluke TL224 meetpennen zijn een set snoeren van 1,5 meter lang. Het is mogelijk om deze pennen te gebruiken met een apparaat van Fluke of met een andere meter zolang er maar dezelfde aansluiting wordt gebruikt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een banaanstekker met een diameter van 4 millimeter. De pennen zijn voorzien van een rubberen laag om voor betere grip te zorgen. Dit bevordert veilig werken tijdens het uitvoeren van metingen.

In gebruik

De Fluke TL224 meetpennen kunnen worden gebruikt met een multimeter van Fluke maar ook met apparaten van andere merken. Belangrijk is dat er gebruik kan worden gemaakt van een aansluiting die geschikt is om de banaanstekkers van de snoeren in te pluggen. Als de meetsnoeren waar de pennen aan bevestigd zijn aan het apparaat zijn gekoppeld dan kun je de machine zo instellen dat je metingen kunt uitvoeren. De pennen zijn rood en zwart waarbij de ene pen gebruikt wordt voor de negatieve pool van het te meten instrument en de andere voor de positieve lading. Als je beide punten van de pennen geplaatst hebt dan wordt de gemeten waarde op de multimeter getoond. Het is mogelijk om gebruik te maken van een analoog meetapparaat maar om de nauwkeurigheid en de uitkomsten van metingen te bevorderen is het aan te raden om digitale meetapparatuur te gebruiken in combinatie met de Fluke TL224 meetpennen.

Kenmerken

De snoeren hebben een lengte van 1,5 meter en zijn beiden voorzien van een banaanstekker. Deze stekker heeft een diameter van 4 millimeter en kan worden gebruikt om de meetsnoeren op een multimeter aan te sluiten. De meetpennen aan de andere kant van het snoer zijn voorzien van een rubberen laag voor beter grip. De blauwe en de rode worden gebruikt voor het doormeten van verschillende eenheden die je instelt op de multimeter. Ze zijn geschikt om gebruikt te worden in combinatie met apparaten die geschikt zijn voor meetcategorie IV tot 600 volt en CAT III tot 1000 volt. Het maximale meetbereik voor DC stroom is 10 ampère. AC spanning en DC spanning hebben met deze snoeren een maximaal bereik van 1000 volt.

Specificaties
Meer over Meetpen - Fluke - TL224 (Productcode: 4779980682.3903)
 Merk
Fluke
 Meting
AC, ACV, DC, DCV
 Meetcategorie
CAT III
 Type
TL224
 DC-stroom max. meetbereik
10 A
 AC-spanning max. meetbereik
1000V
 DC-spanning max. meetbereik
1000V
 Lengte
1.5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links