Meetpen - Fluke - TL75

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Fluke TL75 meetpennen

Met een multimeter kun je verschillende eenheden meten in bijvoorbeeld apparatuur of bekabeling. Om dit te kunnen doen maak je gebruik van snoeren die voorzien zijn van meetpennen. De snoeren worden met banaanstekkers aan het meetapparaat gekoppeld. Je stelt vervolgens in wat je wilt meten en met de meetpennen kun je dan de positieve en negatieve polen van de apparatuur aanraken. Op deze manier kan het toestel onder andere spanning, stroom en weerstand meten. De TL75 meetpennen van het merk Fluke zijn voorzien van kabels met een lengte van 1,2 meter. Beide meetpennen zijn voorzien van een beschermkap die ervoor zorgen dat de punten van de pennen niet kunnen beschadigen. Je kunt deze meetpennen kopen voor de professionele klus of om als thuisklusser zelf apparatuur door te meten. Als je naast deze set ook gebruikmaakt van een multimeter van Fluke, dan kun je optimaal gebruikmaken van het gereedschap.

Aansluiten en gebruik

De Fluke TL75 meetpennen kunnen zeer eenvoudig worden gebruikt in combinatie met een multimeter van Fluke of een ander merk. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat het apparaat beschikt over twee aansluitingen die geschikt zijn voor de banaanstekkers van dit product. Deze stekker steek je in de aansluitingen en vervolgens kun je het apparaat aanzetten zodat je kunt meten. De meetpennen in deze set zijn voorzien van beschermkapjes. Deze verwijder je en je stelt het apparaat in op de eenheid die je wilt meten. Dit gaat meestal met behulp van de draaiknop op het toestel. De meetpennen kunnen gebruikt worden op analoge en digitale apparaten. Een meter met een digitale display is vaak wel nauwkeuriger dan een analoge multimeter. Als de snoeren zijn aangesloten en het apparaat juist is ingesteld kun je de elementen doormeten. Dit doe je door de punten van de pennen op een positieve en de andere op een negatieve aansluiting te plaatsen. Vervolgens geeft de meetapparatuur de waarde aan van de gemeten eenheid.

Kenmerken

Met een lengte van 1,2 meter per stuk zijn de kabels die aan de Fluke TL75 meetpennen lang genoeg om vrijwel overal te kunnen gebruiken. De stekkers aan het andere uiteinde zijn geschikt om gebruikt te worden in apparatuur van Fluke, maar ook in andere multimeters met dezelfde soort aansluitingen. De maximale spanning die je kunt meten met deze pennen is 1000 Volt in CAT III. Het is mogelijk om de volgende eenheden te meten met dit gereedschap: AC, ACV, DC, DCV, Ohm, Diode en Doorverbinding. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van analoge apparaten. Het is wel aan te raden om de meetpennen te gebruiken op apparatuur van Fluke met een digitale display.

Specificaties
Meer over Meetpen - Fluke - TL75 (Productcode: 4779922137.3903)
 Merk
Fluke
 Meting
AC, ACV, DC, DCV, Diode, Doorverbinding, OHM
 Meetcategorie
CAT III
 Type
TL75
 AC-spanning max. meetbereik
1000V
 DC-spanning max. meetbereik
1000V
 Max. spanning
1000 V
 Lengte
1.2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links