Fluke multimeters online kopen

Fluke is één van de bekendste en grootste leveranciers van meetapparatuur ter wereld. Met een Fluke multimeter kun je veel verschillende grootheden meten (denk hierbij aan stroom, spanning of weerstand). Met een product van Fluke ben je verzekerd van een hoge kwaliteit. Een multimeter wordt ook wel een universeelmeter genoemd en normaliter afgekort tot DMM, dat staat voor digital multi meter. Naast de Fluke multimeters verkopen wij ook verschillende accessoires van dit topmerk, zoals: krokodillenklemmen, meetpennen en -snoeren.

Zo gebruik je een Fluke Multimeter

Om een goede meting te kunnen verrichten heb je een rood en een zwart meetsnoer nodig. Met de (meestal centrale) draaiknop kun je een grootheid selecteren die je gaat meten. Bij veel grootheden zie je verschillende varianten hiervan om te meten, gelukkig is het makkelijk om te kiezen welke je gaat gebruiken. Je begint namelijk vrijwel altijd bij de grootst meetbare hoeveelheid van de grootheid die je wilt meten met de DMM. Vervolgens kun je de knop stap voor stap lager zetten om een specifiekere meting uit te voeren. Je wilt nooit het apparaat op een hoeveelheid instellen die lager is dan de te meten hoeveelheid. Let dus altijd goed op of je nog de mogelijkheid hebt om de knop een stap lager te zetten, of niet. Wanneer je de weerstand meet, en deze blijkt laag te zijn, dan betekent dit dat de verbinding prima is. Is de weerstand hoog, dan is er iets niet in orde met de verbinding. Je kunt met dit apparaat allerlei dingen meten, zoals of een batterij nog vol zit, een lampje nog werkt, de verbinding van een apparaat juist is en zelfs of een stopcontact nog spanning voert.

Meetpennen en -snoeren

Naast ampèretangen en Fluke multimeters verkopen wij ook meetsnoeren. Die heb je nodig om een meting met de universeelmeter uit te voeren. Ook geven ze je de mogelijkheid om andere typen sensoren aan te sluiten op de DMM, zoals bijvoorbeeld een sensor om de temperatuur te meten. Meetsnoeren met bananenstekkers worden vaak gebruikt bij opstellingen in laboratoria en op scholen tijdens het vak natuurkunde. Stop de banaanstekker nooit in het stopcontact, dit is levensgevaarlijk. Wij leveren ook meetpennen. De meeste uitvoeringen van Fluke zijn geschikt voor categorie 3 metingen. Het verschil zit hem in de lengte van de kabels (bijvoorbeeld 1 meter of 1.5 meter) en de maximale spanning die ze aan kunnen. Ook bij een pen heb je, net zoals bij de snoeren, een zwarte en een rode kabel. De andere uiteinden ervan kun je in de DMM stoppen, in dezelfde ingangen als die van de snoeren. Het is niet mogelijk de pennen op een normaal formaat krokodillenklem aan te sluiten, iets dat je met de banaanstekker van een meetsnoer wel kunt doen. Wel is hier een oplossing voor door speciale krokodillenklemmen te leveren voor pennen.

Meer producten voor Fluke multimeters

Naast de multimeters zijn er ook allerlei onderdelen die je kunnen helpen bij het meten van verschillende grootheden. Zo kun je met een ampèremeter wisselstroom testen, zonder dat je de kabel waar stroom door loopt hoeft te onderbreken. De ampèremeter heeft een uiteinde dat je om de kabel heen doet zonder de kabel aan te raken. Dit is handig als je niet de mogelijkheid hebt om de wisselstroom af te sluiten. Oudere ampèremeters geven veel ruis tijdens metingen, maar de nieuwere modellen halen bijna al het ruis uit de meting. De opbergkoffer is ideaal om een DMM en verschillende accessoires in mee te nemen. De vulling van de koffer is van zacht schuim en heeft een sluiting van klik-sloten. Wij leveren ook verschillende soorten krokodillenklemmen. Hierdoor kun je dingen meten zonder dat allebei je handen bezet omdat je de snoeren moet vasthouden. Er zijn krokodillenklemmen die ver open gaan en krokodillenklemmen welke maar een klein beetje open kunnen. Deze laatste worden voornamelijk gebruikt om kleine dan wel korte kabels te meten.

De Fluke multimeter in de praktijk

Om stroom (ampère) te meten stop je het rode meetsnoer in de 10 A ingang. Je kunt de stroom alleen meten als je de DMM in serie met de stroomkring stopt. Dit betekent dat je de stroomtoevoer dus moet onderbreken om de multimeter in de stroomkring te plaatsen. Via de 10 A ingang kun je met een DMM maximaal 10 ampère meten. Meet je een stroomkring met een hogere stroomsterkte, dan zal de DMM niet meer werken. Er zit namelijk een zekering in, die bij een te hoge stroomsterkte smelt. Wil je hogere stroomsterktes meten, dan kun je een ampèretang gebruiken. Je kunt hiermee tot wel enkele honderden ampères meten.

Weerstand meten

Bij een weerstandsmeting stuurt de DMM stroom door één van de meetpennen en leest met de andere pen hoeveel stroom deze pen heeft bereikt. Op basis van deze gegevens wordt de weerstand berekend. Bij een weerstandsmeting is het heel belangrijk dat er geen stroom meer op het apparaat (of op de kabel) staat. Zorg dus altijd dat de stekker uit het stopcontact is, of de batterijen uit het te testen apparaat zijn gehaald. Wanneer je de DMM aansluit op een stroomkring waar nog spanning op staat dan zal die kortsluiten, waarbij de zekering zal doorbranden. Wil je de locatie van een defect opsporen, dan meet je telkens een kleine afstand van de niet aangesloten stroomkring. Zo kom je vanzelf een stuk van de stroomkring tegen waar de weerstand anders is dan in de rest van de stroomkring. Dit is dan ook waar de oorzaak van het probleem vandaan komt.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Fluke multimeter? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Perfect "Via de mail een bericht gestuurd over welke multimeter ik nodig had, na een snelle reactie van de klantenservice heb ik direct de goede multimeter kunnen bestellen. " 10
Zeer goed "Precies de multimeter gevonden die ik moest hebben. Voor de prijs die ik wilde besteden." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links