Batterijtester - Perel

€ 15,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1240
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€15,99Aantal 2-9€15,59Aantal 10 en meer€15,03

Perel analoge batterijtester

Soms is het handig als je het vermogen van een batterij kunt testen die de stroomvoorziening van een apparaat zoals een multimeter moet regelen. Om dit snel te kunnen doen, kan je voor deze taak de Perel analoge batterijtester gebruiken. Het is een klein apparaatje waarmee je in een handomdraai voor alle soorten batterijen kunt testen of deze nog voldoende lading in zich hebben. Dit is onder andere belangrijk als je zeker wilt weten of de voeding je nog voldoende gebruiksduur met een apparaat kan bieden. De spanning wordt op een analoge meter weergegeven waarop je in een oogopslag kunt zien hoe vol de accu nog zit.

Analoge meter

De Perel analoge batterijtester heeft een meter met analoge weergave. Na het aansluiten van een batterij zal een wijzer omhoog bewegen om de spanning aan te geven. Aan de hand van een kleurencode op het scherm kan je gemakkelijk aflezen wat je nog van de stroomvoorziening kan verwachten. Komt de wijzer in het groene vakje terecht, dan betekent dit dat er nog een maximaal voltage in de accu zit. De gele kleur geeft aan dat er al wat van de kracht is verdwenen en de rode kleur geeft aan dat de batterij beter vervangen kan worden. Deze heeft dan namelijk niet meer voldoende voltage over. Als dit nu nog niet voor problemen met het functioneren van een elektrisch toestel zorgt dan zal dit in de toekomst zeker snel gebeuren. Een voordeel van een analoge meter, ten opzichte van een digitale meter, is dat deze niet snel defect zal raken.

Soorten metingen

Batterijen zijn er in vele verschillende soorten. De accu’s hebben afwijkende voltages, ampères, aansluitingen en formaten. Met de Perel analoge batterijtester kan je een heel scala testen. Je kunt met het apparaat metingen verrichten op de meest voorkomende types AA, AAA, C en D. Een blokbatterij of knoopcel kan ook aangesloten en getest worden met de meter. De openingen waar deze ingestoken kunnen worden zijn op een slimme manier in het ontwerp verwerkt om het formaat zo klein mogelijk te houden. Als we naar de afmetingen van 78 x 170 x 48 mm en het gewicht van 130 gram kijken dan is deze doelstelling duidelijk bereikt. De wijze van inpluggen is makkelijk te begrijpen omdat de verschillende types slechts op een manier kunnen worden aangesloten.

Specificaties
Meer over Batterijtester - Perel (Productcode: 5855132286.3903)
 Merk
Perel
 Weergave
Analoog
 Instelling bereik
Automatisch
 Afmetingen
78 x 170 x 48 mm
 Gewicht
130 Gr.
 Batterij meting
AA-batterij, AAA-batterij, Blok batterij, C-batterij, D-batterij, Knoopcel