Batterijtester

€ 11,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1858
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€11,99Aantal 2-9€11,69Aantal 10 en meer€11,27

Goobay batterijtester

Omdat je niet altijd direct alle exemplaren uit een verpakking hoeft te gebruiken, verdwijnen er vaak een aantal batterijen tijdelijk in een la. De opgeborgen exemplaren kun je later altijd gebruiken, maar leveren ze dan nog voldoende spanning? Om dat te kunnen controleren gebruik je de Goobay batterijtester. Dit handige apparaat maakt het mogelijk om verschillende soorten door te meten zodat jij kunt zien of er nog voldoende energie kan worden geleverd voor het gebruik van producten. Op de display van het apparaat kun je dan eenvoudig aflezen of de batterij nog goed is, het vermogen dat er geleverd word zwak is of dat ze niet meer te gebruiken is. Met dit apparaat kun je types testen die een vermogen leveren van 9 volt en 1,5 volt.

Eigenschappen

De Goobay batterijtester maakt zelf gebruik van een AAA batterij als voeding. Deze wordt niet meegeleverd met het product. Met de Goobay batterijtester test je de volgende types: AA, AAA, 9 volt blok, C, D en knoopcel batterijen. Het doormeten kun je doen door ze in het apparaat te plaatsen. Op de meter kun je dan aflezen hoeveel vermogen er nog geleverd wordt. De weergave is onderverdeeld in drie kleuren. Als de tester uitkomt in het groene gedeelte dan is ze nog goed genoeg om gebruikt te worden. Het gele gedeelte geeft aan dat de batterij zwak is, maar nog wel even kan worden gebruikt. Slaat de tester uit naar het rode deel, dan is het nodig om ze te vervangen voor een nieuwe. Het apparaat heeft een lengte van 9 centimeter, is 3 centimeter breed en 1,7 centimeter dik. Het totale gewicht is 103 gram.

Batterijen testen

De Goobay batterijtester bestaat uit twee delen die uit elkaar kunnen schuiven. Het gele deel schuif je uit zodat je een batterij die je wilt testen tussen het gele gedeelte en de tester zelf kunt plaatsen. Afhankelijk van de afmeting kun je de batterij dan vast klemmen. Op de meter lees je af hoeveel spanning er nog geleverd kan worden. Een bloktype van 9 volt heeft de plus- en minpolen aan de bovenkant van de batterij zitten. Deze kun je niet in het apparaat plaatsen. Om te testen of er nog genoeg vermogen in een dergelijke batterij zit houd je ze tegen de onderkant van de tester. Net als bij andere soorten batterijen lees je op de meter af hoe vol ze nog is. Het is aan te raden om batterijen die een tijdje in een la hebben gelegen altijd te testen voor gebruik. Ook batterijen die niet gebruikt worden kunnen namelijk hun vermogen langzaam verliezen.

Specificaties
Meer over Batterijtester (Productcode: 5603209248.3903)
 Weergave
Grafisch
 Instelling bereik
Automatisch
 Voeding
Batterij
 Afmetingen
40 x 90 x 17 mm
 Gewicht
130 Gr.
 Batterij meting
AA-batterij, AAA-batterij, Blok batterij, C-batterij, D-batterij, Knoopcel