Digitale multimeter - Fluke - 117 - Automatische bereikinstelling

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Fluke 117 digitale multimeter

Met de Fluke 117 digitale multimeter zit je als vakman goed, want dit model is speciaal voor elektriciens gemaakt. Het is een compacte True RMS meter die tot maximaal 600V spanning kan meten en valt daarmee in de CAT III veiligheidscategorie. Fluke heeft het apparaat van moderne technologie voorzien die het verrichten van metingen sneller en makkelijker maakt. AutoVolt zorgt voor een automatische selectie tussen AC en DC bij een meting van spanning en de gepatenteerde VoltAlert technologie maakt een contactloze detectie van spanning mogelijk. Bereikinstelling kan zowel automatisch geschieden als manueel worden ingesteld. Met deze aankoop heb je in principe alles in huis wat een elektricien tijdens het uitvoeren van zijn of haar baan nodig heeft. Je kunt onder andere een meting voor AC, ACV, DC, DCV en OHM verrichten. De digitale multimeter wordt geleverd met een 9V batterij, beschermhoes, opbergtas en een set meetsnoeren, zodat je deze meteen in gebruik kunt nemen. De fabrikant geeft nog wel het advies om de DMM in combinatie met een ampèretang te kopen voor snelle stroommetingen.

Nauwkeurigheid meetbereik

Voor het meten van grootheden met een DMM is het natuurlijk van belang dat je dit met de grootst mogelijke nauwkeurigheid kunt doen. De Fluke 117 digitale multimeter is in dat geval de juiste keuze. Het apparaat heeft een groot meetbereik tot 600 Volt en een basis nauwkeurigheid die in het volledige bereik niet hoger oploopt dan 2%. Van 45 Hz tot 500 Hz is de afwijking niet meer dan 1% en 3 counts en van 500 Hz tot 1 kHz kan je rekenen op een nauwkeurigheid van 2% en 3 counts. Voor het meten van weerstand is dit 0,9% + 1 count bij een bereik van 600,0 Ω tot 0,1 Ω en 1,5% + 2 counts bij een bereik van 40,00 MΩ tot 0,01 MΩ. Een diodetest kan gedaan worden van 2,000 V tot 0,001 V met een basisnauwkeurigheid van 0,9% + 2 counts.

Bediening met één hand

Naast de indrukwekkende prestaties bij het doen van metingen is ook nagedacht over het bedieningsgemak van de Fluke 117 digitale multimeter. Door het compacte en ergonomische design van het apparaat kan deze met één hand bediend worden. Met je linker- of rechterhand houd je de meter vast terwijl je met je andere hand de meegeleverde 4mm meetsnoeren tegen het voorwerp houdt dat je door wilt meten. Tevens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een magnetisch ophangsysteem waarmee je volledig handsfree kunt werken. De waarden van de meting lees je af op een groot display met een resolutie van 5999 counts. Wanneer je in een donkere omgeving moet werken, heb je ook de mogelijkheid om een achtergrondverlichting voor de display te activeren. Voor de voeding heb je een 9V batterij nodig en deze wordt bij de set meegeleverd. Zonder achtergrondverlichting heeft deze digitale multimeter een gemiddelde gebruiksduur van 400 uur.

Specificaties
Meer over Digitale multimeter - Fluke - 117 - Automatische bereikinstelling (Productcode: 4780753476.3903)
 Multimeter
Digitale multimeter
 Merk
Fluke
 Meting
AC, ACV, DC, DCV, OHM
 Weergave
Digitaal
 Meetcategorie
CAT III
 Displayresolutie
5999 counts
 Instelling bereik
Automatisch en manueel
 Type
117
 AC-spanning max. meetbereik
600
 DC-spanning max. meetbereik
600
 Weerstand max. meetbereik
40.00M Ohm
 RMS
True RMS
 Voeding
Batterij
 Max. spanning
600 V
 Datalogger
 Achtergrondverlichting
 Auto power-off
10 minuten
 Buiten bereik indicatie
OL en -OL
 Continuïteitsbuzzer
 Batterij
1 x 9V (meegeleverd)
 Afmetingen
84 x 167 x 46 mm
 Gewicht
550 Gr.
 AC-spanning basisnauwkeurigheid
2
 Basisnauwkeurigheid
2 %
 AC-stroom basisnauwkeurigheid
2
 DC-stroom basisnauwkeurigheid
2
 Weerstand basisnauwkeurigheid
1.5
 Capaciteit basisnauwkeurigheid
5
 Meegeleverd
Beschermhoes, Opbergtas, Set meetsnoeren