Meetsnoer - Hirschmann - MLN100/1 - Zwarte kabel

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Hirschmann MLN100/1 meetsnoer zwart 1.5 meter

Een meetsnoer wordt vaak standaard meegeleverd bij meetapparatuur zoals een multimeter. Als je een vervangend exemplaar nodig hebt of op zoek bent naar een langer snoer om beter op een bepaalde locatie te kunnen meten dan is dit mogelijk met het Hirschmann MLN100/1 meetsnoer zwart 1.5 meter. Het heeft een lengte van anderhalve meter en biedt de mogelijkheid om eenvoudiger op moeilijk bereikbare plekken te meten zonder dat bijvoorbeeld de meetapparatuur in de weg zit. De kabel is aan beide zijden voorzien van een banaanstekker met een connector van 4 millimeter. De maximale stroom die je hiermee op een meetapparaat kunt meten is 16 ampère. Spanning kan worden gemeten tot een maximum van 70 volt. Vanuit de fabrikant wordt er standaard 2 jaar garantie op dit product geleverd. Dit Hirschmann meetsnoer is ook verkrijgbaar in een rode variant van hetzelfde merk en type.

Technische details

Het zwarte meetsnoer is een universele kabel. Deze kun je gebruiken met elk analoog of digitaal meetapparaat. Het Hirschmann MLN100/1 meetsnoer zwart 1.5 meter is aan beide zijden voorzien van een banaanstekker. De connectoren zijn gemaakt van koper met een laag nikkel daarover heen. Deze stekkers kunnen gebruikt worden voor het aansluiten op een meetinstrument aan de ene zijde en het doormeten van eenheden aan de andere zijde. De lengte van de kabel is zo dat het meetinstrument bijvoorbeeld op de grond kan liggen als je op een hoogte tot anderhalve meter met twee handen wilt werken. Weerstand kan maximaal gemeten worden tot 34 mOhm. Gebruikmaken van deze kabel kan als de temperatuur van de omgeving niet lager is dan -15 graden Celsius. Ook als de temperatuur in de omgeving hoger is dan +70 graden Celsius, dan is het niet aan te raden om de kabel te gebruiken. De temperatuurverschillen kunnen namelijk van invloed zijn op de nauwkeurigheid van de resultaten die je wilt meten.

Gebruik

De MLN100/1 van Hirschmann kan gebruikt worden in combinatie met zowel een digitaal als een analoog meetapparaat. Het is echter wel aan te raden om gebruik te maken van een digitale meter omdat deze vaak een nauwkeuriger resultaat geeft dan een analoog apparaat. Voor gebruik kun je aan de ene kant van het snoer een stekker in de multimeter steken. De andere stekker van het Hirschmann MLN100/1 meetsnoer zwart 1.5 meter kan dan worden gebruikt voor het doormeten van apparatuur of elektronica. Je hebt dan overigens wel een tweede snoer nodig om de multimeter te kunnen gebruiken. Het zwarte snoer dient dan als een min snoer en voor de plus pool kun je gebruikmaken van een rood snoer. De rode variant van de MLN100/1 van Hirschmann is hier overigens ook te koop. Het is aan te raden om beide snoeren te kopen om optimaal te kunnen werken met jouw meetapparatuur.

Specificaties
Meer over Meetsnoer - Hirschmann - MLN100/1 - Zwarte kabel (Productcode: 2511842001.3903)
 Merk
Hirschmann
 Type
MLN100/1
 Diameter banaanstekker
4
 Geleiderdoorsnede
2.5
 Lengte
1.5
 Nominale spanning
60
 Soort stekker
Banaanstekker
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links